Participatie

 


Natuurspeelplek Leidschendam

De natuurtuinspeelplek in de stadstuin Rusthout is goedgekeurd en opgeleverd. De vrijwilligers hebben flink gewerkt; ze hebben het steltenpad en blotevoetenpad gemaakt, de waterspeelplek gerealiseerd, de beek bekleed met kleine en grote stenen en een spannende tunnel van gebogen hazelaarstruiken gemaakt. De echt geharde buitenkinderen kunnen alvast buiten spelen. Volgend voorjaar het vervolg. Zweet parelde op menig voorhoofd, aansluitend was er dan ook een klein feestje te vieren.
Klik hier voor meer foto’s.


 

 

Werkdag Dongen

De buurtverenigingen van de Spuistraat en de Dommelstraat steken gezamenlijk de handen uit de mouwen voor  de laatste fase van hun speel- en ontmoetingsplekken. Ondanks het slechte weer is de opkomst zeer goed. Samen met 25 buurtbewoners en een tiental kinderen hebben we grond aangevuld en grasmatten gelegd, een balanceerder gebouwd van zware boomstammen, een 3 meter hoge klimpaal ingegraven en twee fietsenstallingen geplaatst. Tevens hebben we de hangmatschommel en klimplateau met glijbaan geplaatst.
Klik
hier voor meer foto’s.


 
Geldershofschool Lent

In samenspel met de leerkrachten, kinderen en ouders van basisschool de Geldershof in Lent (Nijmegen) is hun ideale schoolplein ontworpen. We hebben in twee fases het schoolplein aangelegd. In de eerste fase hebben we het voetbalveld met tribune aangelegd, de speelheuvel met kruipbuis en de bergingen met uitkijkpunt, glijbaan en klimwand. Tijdens de tweede fase hebben de kinderen geholpen met het planten van bomen en de beukenhaag en met het vlechten van wilgentunnels. Op het groene schoolplein is ruimte ontstaan voor uitdaging, spel, rust, creativiteit en natuurbeleving.
Klik
hier voor meer foto’s.


 

Basisscholen Melissant

Eindelijk was het zover, dat ook de kinderen van de twee basisscholen (Roxenisse, de Regenboog) van het Zuid-Hollandse dorp Melissant de handen uit de mouwen konden steken om zelf een bijdrage te leveren aan de realisatie van hun speelbos.
We hebben het speelbos eerst omzoomd met enkele liggende zware populieren zodat de plek beschermd wordt tegen de loslopende honden en om het een intieme en besloten sfeer te geven. Daarna hebben de kinderen geholpen met het stapelen van de takken voor de houtwallen, het vlechten van de wilgentenen wigwams, het beschilderen van de totempalen, het planten van de fruitbomen en het zaaien van het wilde bloemenmengsel.
Door mee te helpen is het echt hun speelbos geworden waar ze naar hartenlust kunnen klimmen en glijden, hutten kunnen bouwen en balanceren op de liggende boomstammen. Het resultaat mag er zijn.
Kijk hier voor meer foto’s.


 
 

Video

 

Struintuin Beek-Ubbergen

 

 


Speelbos Blerick