Natuurlijk spelen

 


Visie

In mijn projecten staan creativiteit en vrij spel voorop. Kinderen vinden het heerlijk om in een natuurlijke en avontuurlijke omgeving te spelen. Ze blazen stoom af, trainen motoriek en alertheid en leren om verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en anderen.

Gezamenlijk spel draagt bij aan hun sociale en communicatieve vaardigheden.

 Groene schoolpleinen

Buiten spelen is voor de ontwikkeling van kinderen van groot belang. Plekken waar kinderen kunnen knoeien met zand en water, kunnen balanceren over boomstammen, klimmen in bomen, tuinieren in de moestuin en verstoppertje spelen in de struiken. Ontmoetingen met natuur om te  leren over de natuur. Dat kan het beste beginnen in een natuurlijke schoolomgeving met een groen schoolplein.

 

Participatie

Samen met de opdrachtgever wordt de locatie verkend om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en bekijken we inspirerende fotocollages van gerealiseerde speelplekken. Ik betrek graag kinderen en ouders bij het ontwerp en laat ze hiervoor bijvoorbeeld tekeningen maken of maquettes bouwen.

Hierdoor ontstaat er een lijst met wensen en ideeŽn die houvast biedt voor een eerste ontwerp. Aan de hand van het beschikbare budget worden de laatste keuzes gemaakt waarna het definitieve ontwerp gemaakt kan worden, compleet met beplantingsplan en offerte.

 
Realisatie

Uitgangspunt is om ouders, kinderen en vrijwilligers te betrekken bij het realiseren van de speelplek. Ik heb hier veel ervaring mee en weet hoe ik hen moet begeleiden en enthousiasmeren. Zo ontstaat er een prettige samenwerking waardoor de speelplaats Ďeigení wordt. Iedereen heeft er immers aan meegewerkt en bewaart er goede herinneringen aan.

 

Gebruik en beheer

Mijn projecten vallen binnen het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen en worden getoetst door een onafhankelijk Keuringsinstituut. Indien gewenst zorg ik voor een adequaat onderhoudsschema.