Boomverzorging

 


Bomen vormen een belangrijke bron van schone lucht, verkoeling, inspiratie en ontspanning. Door mijn jarenlange ervaring als natuurbeheerder kijk ik naar de gezondheid van de boom en zijn omgeving. Wat heeft de boom nodig? Tegelijkertijd luister ik naar uw wensen en geef advies over de boom, bodem, tuin en het landschap. Diverse mogelijkheden staan daarbij open; locale groeiplaats bemesting,
in vorm snoeien, de kroon innemen of kappen.

Hout kloven / kachelhoutverkoop

U kunt mij inhuren voor het kloven van uw hout. Samen met u kan de gevelde boom en het takhout direct tot brandhout verwerkt worden met een professionele kloofmachine.
Ik verkoop ook brandhout voor uw kachel of open haard.
Een aanhangwagen (1,25 kuub) vers gekloofd hout kost 100. Indien u in de gemeente Groesbeek of Nijmegen woont, breng ik het voor 7,50 bij u thuis.

 Workshop Snoeien voor Beginners

Heeft u fruitbomen of andere bomen/stuiken in uw tuin staan en wilt u die leren snoeien?

Ik geef workshops Basiscursus Snoeien. In een kleine groep
(max. 8 personen) leert u van mij niet alleen de benodigde basiskennis, maar gaat u ook aan de slag met de pas verworven technieken.
De workshop is van 10.00 tot 16.00 uur. Deze dag is inclusief koffie, thee, appeltaart en uitgebreide lunch met streekproducten. s Morgens beginnen we met een korte instructie, s middags oefenen we het geleerde in de praktijk.

Om 16.00 uur gaat u naar huis waarbij u het lesmateriaal mee naar huis kunt nemen. Deze geheel verzorgde dag kost slechts 65 inclusief btw.
U neemt wel uw eigen snoeischaar en/of zaag mee.

Zaterdag 14 maart 2015 is de eerstvolgende workshop. Het is ook mogelijk dat ik bij u de workshop kom geven. Na een leerzame en boeiende instructie, breng ik het snoeien in de praktijk in uw eigen tuin. Informeer hier voor de mogelijkheden.

Landschapsbeheer

Natuurlijkgroen houdt zich ook bezig met landschapsbeheer. Ik maai bloemrijke graslanden, verricht zaagwerk in het bos, onderhoud vlechtheggen en poelen en snoei hoogstamfruit.