Biografie

 


Als kind al ging ik veel naar buiten. Samen met de hond trok ik er op uit, de natuur in. Vogels kijken, dieren in de gaten houden, de seizoenen volgen. De natuur, dat had mijn belangstelling. Logisch dus dat ik als puber al droomde over een baan bij Staatsbosbeheer. Na het behalen van de benodigde diplomaís Bos- en Natuurbeheer, lukt het mij een baan als boswachter bij hen te bemachtigen.
 


 

Ik heb vele jaren met heel veel plezier bij Staatsbosbeheer gewerkt. Begonnen als uitvoerend beheerder/boswachter tot opzichter van een beheerseenheid. En altijd weer gedreven door mijn fascinatie voor de natuur. Tegelijkertijd heb ik ook de zakelijke kant geleerd; beheer financiŽn, aansturing medewerkers en het onderhouden van de contacten met partners als Rijkswaterstaat, de Vrijwilligerscentrale, lokale agrariŽrs en buurtbewoners.
 

Gaandeweg merkte ik de behoefte om zelf vorm te geven aan mijn ideeŽn. Ik wilde niet alleen meer de natuur Ďbeschermení maar deze nog toegankelijker maken zodat meer mensen ervan kunnen genieten. En het liefst ook thuis, in de eigen leefomgeving. Daarom ben ik in 2004 begonnen met mijn eigen bedrijf Natuurlijk Groen. Eerst nog parttime maar in 2007 heb ik geheel voor mijn bedrijf gekozen met als vier belangrijkste pijlers: natuurlijkspelen, boomverzorging en landschapsbeheer, natuurtuinen en dagbesteding.
 
 

Naast mijn bedrijf ben ik jarenlang werkzaam geweest voor het Werkleerbedrijf Tri Groei in Groen. Als parttime veldcoŲrdinator heb ik de werving en begeleiding van jonge hoveniers in opleiding tot vakbekwaam hovenier verzorgd. Ik ondersteunde de groenbedrijven met hun leerlingen en interne opleiding. Verder gaf ik advies aan het opleidingsinstituut over het versterken van het praktijkgericht onderwijs. Verder heb ik ook een aantal jaren samen met een hoveniersbedrijf in Zuid Nederland een bedrijf gerund dat natuurspeeltuinen realiseerde. Ik bracht mijn kennis, expertise en contacten in en realiseerde de projecten samen met hen. Hier ben ik mee gestopt omdat ik dat veel beter en directer kan doen vanuit Natuurlijkgroen. Momenteel ben ik bestuurslid bij Scouting De Batavieren; ook weer een mooie manier om mijn passie over te dragen.


Interview Spiegelbeeld

Het blad Spiegelbeeld heeft mij geÔnterviewd over hoe ik de natuur dichter naar volwassenen en kinderen breng. Download
hier het hele interview.